Aankoop begeleiding

Een woning kopen in Benalmadena?

Een woning kopen in het buitenland is een spannende ervaring wanneer u zich buiten bekend terrein bevindt. Daarom zijn we hier om u tijdens het koopproces goed te begeleiden zodat u zorgeloos uw favoriete woning kunt kopen.

Bij Multihome Spain richten we ons op het vinden een woning die precies aan uw eisen voldoet. Met bijna 25 jaar ervaring in deze omgeving kent niemand de woningmarkt beter dan wij! Het hooghouden van onze professionele reputatie is voor ons van het allergrootste belang. We werken met u samen om de perfecte woning te vinden, ongeacht hoe lang het duurt en hebben vaak exclusieve lokale aanbiedingen die nergens anders op de open markt te vinden zijn.

Als u overweegt om een woning aan te kopen, staan wij voor u klaar om u door het proces heen te begeleiden. We beginnen met een eerste gesprek om uw woningwensenlijst in kaart te brengen. Wij zijn er met u om bezichtigingen en onderhandelingen te coördineren, zodat uw aankoop van begin tot eind probleemloos verloopt.

Hier bij Multihome Spain zijn we er trots op dat we volledig voldoen aan de Spaanse vastgoedwetgeving (‘Decreto 218’) en onze klanten voorzien van professioneel vastgoedadvies.

Het proces in stappen;

Zodra u uw droomhuis vindt, begint het koopproces. Dit is een spannende, maar helaas vaak ook een stressvolle stap. Om u zoveel mogelijk stress te ontnemen, zal uw vastgoedadviseur u door dit proces begeleiden en u bij elke stap helpen. Zodra u de juiste woning heeft gevonden, starten de onderhandelingen, waarbij wij u uiteraard helpen. Het is voor ons net zo belangrijk als voor u om de best mogelijke prijs voor u te krijgen. Tijdens het aankoopproces werken wij samen met een advocaat. Lees meer

Contact Multihome Spain

De kosten

Wanneer u een woning koopt in Spanje, zult u rekening moeten houden met de extra kosten. U betaalt niet alleen voor de woning, maar u heeft ook andere kosten zoals overdrachtsbelasting en kosten voor de advocaat en de notaris. De overdrachtsbelasting voor onroerend goed is opgesplitst in 4 verschillende categorieën:
  • Bij aankoop tot € 400.000 is dat 8% van de aankoopprijs
  • Voor een woning van € 400.000 – € 700.000 is 9% aankoopprijs
  • Voor een woning boven € 700.000 en voor nieuwbouw projecten is dat 10% van de aankoopprijs
  • Voor grondpercelen is het 21% van de aankoopprijs
Dit is echter nog exclusief de kosten van de notaris, en de advocaat.
Mane residences

De advocaat zal controleren of er schulden op het onroerend goed zijn, of het evt. alle vergunningen heeft, en hij zal de hypotheek controleren.

Uw advocaat regelt ook de overdracht van gas, water, electriciteit en evt. de aanvraag van de N.I.E. (het Spaanse belastingnummer). Tevens begeleidt hij het openen van een Spaanse bankrekening en is hij namens u verantwoordelijk voor de boedelafwikkeling. Lees meer

Gratis zoekopdracht!

Op zoek naar een huis in Benalmádena of omgeving? Wij doen gratis een zoektocht voor u naar uw ideale (tweede) woning! Vul het formulier in en wij komen met geschikte huizen bij u terug binnen twee werkdagen.

Voorkeuren